Handig om te weten


Heb jij je ingeschreven voor MBM, dan vind je hieronder wat extra info.

Hoe kom ik er?
De startlocatie is aan de Schapenmarkt in Hellendoorn. Hier is echter geen parkeergelegenheid voor auto’s. Kom je met de auto voer dan de Hofmanstraat in op je navigatie. Hier is ruime parkeergelegenheid. Het is slechts 1 minuut fietsen naar de startlocatie. Verder is er ook een ruime parkeerplaats bij de dierenkliniek aan de Ommerweg 54 en bij sporthal de Voordam aan de Koemaste 11 in Hellendoorn. Uiteraard mag u gewoon een plekje zoeken in de buurt.

Inschrijving
Je kunt je (kekke SVDO) stuurbordje afhalen bij de balie ter hoogte van Restaurant ‘In de Tonne’ aan de Dorpstraat 66 in Hellendoorn. Zorg voor een duidelijke print of een versie op je telefoon. Het is de bedoeling dat je vervolgens met fiets en al door de scanpoortjes gaat richting het startvak(startvak is geopend vanaf 18:00 uur). Tevens krijg je een polsbandje dat correspondeert met je stuurbordnummer. Het polsbandje is bedoeld om je pols en het stuurbord is voor aan je fiets. Dit is essentieel als je later je fiets wilt parkeren bij de bewaakte fietsenstalling. Zonder het zelfde polsbandje krijg je de fiets niet mee.

Start
Alle deelnemers verzamelen zich op het startterrein. De start is om 19.00 uur. Tot die tijd zorgt de DJ voor het startfeestje. De eerste ronde wordt iedereen naar een route gestuurd. Dit doen we om voor de eerste ronde de drukte te verdelen. De overige rondes mag je uiteraard zelf kiezen welke kleuren je gaat fietsen.

Onderweg
Het MBM parcours bestaat uit 4 verschillende routes van elk 15 km. Iedere route staat aangegeven met een kleur. Voor iedere kleur geldt: het start- en finishpunt is op de Schapenmarkt. Veel van de routes gaan over particulier terrein dat alleen is opengesteld voor
MBM. Daarnaast voert MBM langs , over en door spectaculaire locaties, fratsen en ongein en hilarische hindernissen. Laat je verrassen.
Je kunt zelf kiezen welke van de 4 routes je gaat fietsen. Alle vier is ook een mogelijkheid, maar houd rekening met een uiterste starttijd van 22.00 uur. Daarna sluiten de routes.
Het verzorgingspunt is op de Schapenmarkt. Daar kun je je innerlijke mens aansterken en
moed verzamelen voor de volgende route. We hebben er niet op gerekend dat je na elk rondje een bak erwtensoep neemt, houd dus rekening met je medemens. Na afloop kun je op de Schapenmarkt ook je fiets laten afspuiten door onze helden van de Brandweer Hellendoorn.
De routes zullen elk jaar lichtelijk afwijken van de voorgaande editie. We kunnen dus moeilijk zeggen welke route aan te bevelen is. Daarbij is dat ook vaak weersafhankelijk. Geel en groen hebben doorgaans meer hoogte meters. Rood en blauw zijn wat technischer. Maar eigenlijk zijn ze allemaal meer dan de moeite waard.

Opgegeven voor het heerlijke buffet....
Bij restaurant ‘In de Tonne’ staat vanaf 18.00 uur een pasta en stamppot buffet klaar. Heb je je daarvoor opgegeven kun je hier een vorkje mee prikken.


Veiligheid
Het dragen van een helm en goede verlichting is verplicht. Zorg voor degelijke verlichting, want veel stukken zijn in the middle of nowhere zonder straatlantaarns. Bij een ongeval/onderkoeling op de route zal de organisatie bepalen of de deelnemer zijn/haar route
mag vervolgen. Deelname is voor een ieder die 18 jaar of ouder is. Volg de MTB gedragscode: respecteer de natuur, waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk, laat geen afval achter en maak geen onnodige herrie. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je je strikt aan de route houdt. Wij raden je af alcohol te nemen tijdens de tocht, je fiets over de openbare weg en bent een gewone verkeersdeelnemer. Je dient zich dan ook te houden aan de algemene verkeersregels.

Calamiteit
Bij een calamiteit onderweg kun je de hulplijn waarschuwen. Het telefoonnummer van onze hulplijn staat op je polsbandje welke je gekregen hebt bij de start. Mocht je niet meer verder kunnen fietsen, dan zorgen wij ervoor dat we je oppikken en terugbrengen naar het startveld. Iedere route heeft een calamiteiten team. Ze helpen je graag.

Afterparty
De Tourbuffels houden van buffelen, maar zeker ook van een feestje na afloop. Je fiets kun je bewaakt parkeren aan de Dorpsstraat bij de basisschool Sint Sebastianus. Hiervoor moet je wel je polsbandje om houden, want alleen met je polsbandje om kun je de fiets ophalen. We hebben (nog) geen gelegenheid voor douches. maar voel je niet beschaamd om lekker in je fietskleding een feestje te vieren. We stinken allemaal.
Mochten je nog vragen hebben, stuur een mailtje naar: Info@tourbuffels.nl

Bezoek pagina