#Tourbuffels

Handig om te weten

Heb jij je ingeschreven voor Mountainbikemania? Hieronder lees je belangrijke informatie over de tocht.Aankomst en vertrek
De startlocatie is op de Schapenmarkt in Hellendoorn. Kom je met de fiets, dan kun je direct door de drive-thru inschrijving. Kom je met de auto, dan kun je die parkeren op een van de beschikbare parkeerplaatsen. Enkele weken voor Mountainbikemania lees je hier welke parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Drive-Thru Inschrijving
Je fietst naar de inschrijfbalie bij Restaurant In de Tonne aan de Dorpsstraat 66 in Hellendoorn. Je zorgt dat je de inschrijving met je barcode hebt geprint of duidelijk leesbaar op je telefoon hebt (scherm op de meest heldere stand en geen barsten in je scherm). Je barcode wordt gescand en als je slaagt voor deze test, ontvang je een stuurbordje en een polsbandje. Fiets eerst zover mogelijk door naar voren en maak dan je stuurbordje op je stuur en doe je polsbandje om je pols. Dit voorkomt opstopping bij de inschrijving. Je staat nu in het startvak.

De inschrijving is geopend van 18:15 uur tot 19:30 uur. De start is om 19:00 uur.

Tip: neem een poncho mee als er regen wordt voorspeld. Dan begin je om 19:00 uur droog aan de tocht (natuurlijk neem je de poncho weer mee naar huis of je gooit hem na gebruik in een van de afvalbakken die in het startvak staan).

Fietspetje gekocht?
Heb je bij je inschrijving zo’n gaaf SVDO fietspetje besteld? Haal deze dan op bij de Drive-Thru Inschrijfbalie. Op je inschrijving met de barcode staat of je een fietspetje hebt besteld

Heb je geen fietspetje besteld, maar wil je er wel graag een? Dat kan! Op de afterparty in de Lantaarn kun je bij Koen voor twee munten zo'n kek fietspetje scoren!!

Onderweg
Het parcours bestaat uit 4 verschillende routes van elk 15 km. Elke route begint en eindigt op de Schapenmarkt. Let op dat delen van de route over grond van particulieren gaat en alleen opengesteld is voor Mountainbikemania. Zonder hun medewerking kunnen wij Mountainbikemania niet organiseren. Bedank deze helden als je ze onderweg tegenkomt!

Je kunt zelf kiezen hoeveel en welke van de 4 routes je gaat fietsen, althans hoeveel en welke van de vier routes je gaat starten. Je kunt onderweg nog wel eens voor wat verwarring komen te staan… Maar goed, genoeg daarover. Tot 22:00 uur kun je nog beginnen aan een nieuwe route. Daarna worden de routes gesloten en beginnen wij met opruimen. Wees zo vriendelijk om je rommel in een van de afvalbakken te gooien.

Fietsbuffet
Op de Schapenmarkt is een fietsbuffet. Een reepje, sportdrankje, krentenbol, stukje fruit en natuurlijk een heerlijke kop erwtensoep of een broodje worst van onze slager. Wij hebben voor jullie allemaal wat lekkers ingekocht, maar houd rekening met de andere deelnemers.

Calamiteiten
Op het startveld is het Rode Kruis en een servicepunt voor je fiets aanwezig. Kom je op de route stil te staan met een lekke band, een gebroken zadelpen of een gebroken sleutelbeen (of een andere calamiteit), bel dan het noodnummer dat op je polsbandje staat en we komen je ophalen.

Bewaakte fietsenstalling
Er is een bewaakte fietsenstalling, waar je je fiets na de tocht met een gerust hart kunt neerzetten. Je krijgt je fiets namelijk alleen weer mee als het nummer op je stuurbordje overeenkomt met het nummer op je polsbandje. De ingang van de fietsenstalling is aan de Dorpsstraat, precies tussen De Barbier en In de Tonne. Als je klaar bent met fietsen, zet je fiets daar dan neer. Fietsen in het startvak (of ergens anders rond de Schapenmarkt) staan iedereen in de weg. Bovendien beginnen we na 22:00 uur met opruimen en dan loop je het risico dat je fiets wordt verplaatst of verwijderd, niet leuk voor jou en niet leuk voor ons.

Let op: wij zorgen voor beveiliging bij de fietsenstalling, maar het parkeren van je fiets in de fietsenstalling is wel voor eigen risico. We adviseren je daarom een kabelslotje mee te nemen om je fiets op slot te zetten.

Stamppotbuffet bij In de Tonne
Heb je bij je inschrijving het stamppotbuffet besteld (dat staat op je inschrijving met de barcode), dan kun je vanaf 17:00 uur aanschuiven bij restaurant In de Tonne. De bewaakte fietsenstalling is dan nog niet geopend, dus neem een kabelslotje mee als je je fiets dan op slot wilt zetten.

Afterparty!!
Na het fietsen is het natuurlijk tijd voor feestje in De Lantaarn!! Binnen is het party-time en buiten in de tent kun je lekker bijkletsen met al je (nieuwe) fietsvrienden. Rond een uurtje of twaalf hopen wij de boel aan kant te hebben en dan drinken we een biertje met jullie mee (nu al zin in)!!

Tot slot
Mountainbikemania is een toertocht met een hoge fun factor. Hoewel er op grote delen van de route lekker doorgefietst kan worden, is het geen wedstrijd. Houd rekening met de andere deelnemers om je heen en geef elkaar de ruimte.

Tijdens de tocht ben je (ook) verkeersdeelnemer. Dat betekent dat je je aan de verkeersregels moet houden, ook wat betreft alcohol in het verkeer. Wees daarom terughoudend met het drinken van alcohol tijdens de tocht en voorkom ongelukken voor jezelf en voor anderen.

We zien jullie op 26 oktober!!